Volledig scherm
Zwembad AquaAltena in Andel. © Jeroen van Eijndhoven/Beeld Werkt

Nieuwe wending in AquaAltena-plot in Andel

ANDEL - De gemeenteraden van Aalburg en Woudrichem houden nog even de hand op de knip voor het gezamenlijk AquaAltena. Dinsdagavond leek het een gelopen koers dat de raden 130.000 euro per jaar moeten bijpassen, maar die voorstellen zijn ingetrokken.. Er heeft zich namelijk een nieuwe speler gemeld.

Het was een tamelijk opzienbarende mededeling die de wethouders Pim Bouman (Aalburg) en Renze Bergsma (Woudrichem) dinsdag voor hun gemeenteraad hadden. Ze trokken hun voorstellen AquaAltena te financieel steunen in.

Waar zich destijds bij de zoektocht naar een exploitant slechts één gegadigde meldde voor AquaAltena – de huidige exploitant Sportfondsen Andel BV – duikt er nu opeens een nieuwe gegadigde op: Optisport, een concurrent van Sportfondsen. Optisport heeft bezwaar gemaakt tegen het voorstel dat Aalburg en Woudrichem samen Sportfondsen 130.000 euro per jaar verstrekken om de exploitatie sluitend te houden. Daarnaast heeft Optisport om overleg met de gemeenten gevraagd.

De gemeente heeft ook externe hulp ingeschakeld. Lees: ze hebben een advocaat ingehuurd. Naar verluidt is er een situatie ontstaan waarbij Optisport de steun aan Sportfondsen Andel BV als onrechtmatige overheidssteun ziet. Kort door de bocht: voor die 130.000 euro had Optisport wellicht ook wel een poging willen doen.

Waalwijk, Heusden e.o.