Volledig scherm
Stofwolken door het borstelen van de straten. © Agnes Advocaat

Onkruid vegen in Woudrichem gestaakt om stofwolken

WOUDRICHEM - Veegwagens die het onkruid tussen de tegels vandaan borstelen in de kernen van Woudrichem, zijn dinsdagmiddag stilgezet. De wagens veroorzaakten zoveel stofwolken, dat de aannemer besloot te stoppen.

De bestrijding veroorzaakte overlast voor passanten en automobilisten. Als het weer een paar keer geregend heeft, wordt het werk hervat, laat de gemeente Woudrichem weten.

Agnes Advocaat, die in Andel woont, sloeg alarm via Twitter toen ze zag dat er vonken van het wagentje sprongen. Volgens een woordvoerster van de gemeente was er niet direct sprake van brandgevaar, maar geven alleen al de stofwolken genoeg aanleiding om het werk te staken.

  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat