Volledig scherm
Oud-burgemeester Scholten geflankeerd door Huib Kramer (l) en Arie van der Nat, destijds raadslid en wethouder in Giessen. © Teus Van Tilborg

Parkje J.N. Scholtenhof officieel in gebruik genomen.

GIESSEN - Het draagt de naam in feite al sinds 1972. In de loop van de tijd is die echter in de vergetelheid geraakt. Maar nu gaat het parkje bij de Looveling, tussen de Burgstraat Heerlijkheidstraat en Hogelandstraat, weer als J.N. Scholtenhof door het leven. 

Het parkje werd dinsdag officieel in gebruik genomen in bijzijn van oud-burgemeester Scholten, wethouder Paula Jorritsma en buurtbewoners. Ook aanwezig waren Arie van der Nat en Huib Kramer, wethouder en raadslid in Giessen, die in de laatste vergadering voor de gemeentelijke fusie mee beslist hebben Scholtens naam aan het parkje te verbinden.

Het parkje is nu ingericht als een kinderspeelplaats met een link naar de waterburcht die hier ooit stond. Scholten: "Ik ben bij dat deze kinderspeelplaats mijn naam draagt."

De buurtbewoners zijn, ondanks dat ze aanvankelijk een ander idee over de inrichting hadden, toch tevreden.Jorritsma benadrukte de archeologische betekenis van de locatie en overhandigde een boekje over de locatie. "Giessen mag trots zijn op deze plek waar ooit een van de mooiste kastelen stond." Kees van Maastrigt van de archeologische vereniging is het daar mee eens. "Het is leuk dat op deze manier hier blijvend aandacht aan wordt besteed."

Na de zomer wordt de naam van het parkje zichtbaar met een informatiebord.