Volledig scherm
Progressief Altena wil het parkje in ere laten herstellen. © Teus van Tilborg

Progressief Altena wil naam Burgemeester Scholtenhof voor parkje in ere herstellen.

GIESSEN – Progressief Altena in de Woudrichemse raad heeft het college van B en W vragen gesteld over het parkje naast het vorig jaar gerealiseerde woningbouwproject De Loveling in Giessen.

Wim Kant herinnert namens zijn fractie de college eraan dat dit parkje tijdens de laatste vergadering van de voormalige raad van Giessen, in december 1972, de naam van burgemeester Jan Nico Scholten heeft gekregen. Tevens werd als een blijvende herinnering een monumentje, ontworpen door Paul Peet, geplaatst. “Zowel het naambordje als het monumentje dat herinnert aan deze in Giessen zeer gewaardeerde burgemeester is verdwenen”, schrijft Kant.

Jaarmarkt
Hij vraagt of het college bereid is het besluit van de Giessense raad in ere te herstellen. Het zou volgens hem mooi zijn als het resultaat van het raadsbesluit, in het bijzijn van Scholten, bij de opening van de 50ste editie van de jaarmarkt op 8 september zichtbaar wordt gemaakt. Scholten was mede-initiatiefnemer van het weer in het leven roepen van de Giessense Mèrt.

Progressief Altena vraagt tevens of het college al weet wat er met het parkje gaat gebeuren. Vorig jaar werd inwoners gevraagd met suggesties te komen.

Waalwijk, Heusden e.o.