Volledig scherm
De raad van Woudrichem dinsdag opiniëerend bijeen © Teus Van Tilborg

Raad schuift behandeling brede school Almkerk voor zich uit

WOUDRICHEM - De Woudrichemse gemeenteraad schuift de behandeling van het voorstel om mee te werken aan de bouw van een brede school in Almkerk voor zich uit. Het was de bedoeling dat dinsdagavond daar voor het eerst op basis van een voorstel van B en W over gesproken zou worden om vervolgens komende maand een definitief besluit te nemen.

 Dat het er niet van kwam, had als oorzaak dat een toegezegd stuk van de besturen van de scholen die de school gaan gebruiken er nog niet was. De meerderheid van de raad, de fracties van AltenaLokaal, ChristenUnie en VVD hechtten daar zoveel waarde aan, dat ze het niet verantwoord vonden het voorstel te behandelen. 

Teleurstelling

Dit tot teleurstelling van wethouder Renze Bergsma (CDA). Hij vertelde het stuk graag toegezonden te hebben, maar dat het nog niet ontvangen is. Hij hoopte op clementie van de raad en gaf aan dat het stuk ruimschoots voordat er definitief over besloten zal worden, bij de raad zal zijn. Zijn oproep bleef zonder resultaat. 

,,Neemt u ons alstublieft serieus", reageerde Henri Boevé (AltenaLokaal)
Hetzelfde lot trof een voorstel over de Verordening maatschappelijke ondersteuning. Hier haalde wethouder Paula Jorritsma (Progressief Altena) bakzeil. Omdat een advies van de WMO adviesraad ontbrak, weigerde de raad na enige discussie en onderling beraad in een schorsing, het voorstel te behandelen. En ook hier deed de wethouder zonder succes de toezegging dat het bedoelde advies voor de definitieve besluitvorming er zal zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement