Volledig scherm
Er lopen in 2019 veel contracten af voor het gras op de dijken in het rivierengebied. © Waterschap Rivierenland

Recorduitgifte grasland op dijken in rivierengebied

WOUDRICHEM - Waterschap Rivierenland geeft in 2019 maar liefst 675 hectare dijkhellingen uit in het rivierengebied. Dat is een record. Normaal gaat het om de helft.

 Boeren en aannemers kunnen op de dijktaluds hooien en - in beperkte mate - schapen laten grazen. Het waterschap sluit contracten af voor 1 tot 3 jaar en in 2019 lopen veel van deze overeenkomsten af. Daarom wordt het dubbele uitgegeven dan gebruikelijk is. 

In het Land van Heusden en Altena gaat het onder meer om stukken dijk bij Woudrichem,  de Afgedamde Maas en bij Peerenboom.  

De dijkvakken worden 12, 19, 26 november én 3 december 2018 uitgegeven.  Op 30 oktober geeft het waterschap in Tiel vanaf 19.30 uur uitleg over de inschrijving. 

  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat