Volledig scherm
De sprekers en forumleden. © Teus van Tilborg

SGP spreekt voor burgerpaticipatie in Andel

ANDEL - Burgerparticipatie, het meer overlaten aan de inwoners bijvoorbeeld, mag niet gezien worden als een bezuinigingsmaatregel. ,,Als overheid maak je dan een fout”, aldus burgemeester Fons Naterop van Aalburg.

Wethouder Renze Bergsma (CDA) van Woudrichem is het helemaal met hem eens. ,,Ja, het is echt fout als er een financieel belang bij in het geding is.” Beide bestuurders waren aanwezig op een bijeenkomst van de afdelingen Aalburg en Werkendam en de jongerenafdeling Werkendam van de SGP in ’t Buitenhoff in Andel.

De politieke avond stond in het teken van het thema ‘Samenleven is een werkwoord’ Ook oud-wethouder van Werkendam en nu burgemeester van Cromstrijen Jan Luteijn en SGP-fractievoorzitter Theo Meijboom van Werkendam leverden een bijdrage. Vanuit verschillende invalshoeken werd het thema benaderd. Vooral ook de rol van de overheid in de samenleving kwam ter sprake.

Ook zaken als de opvang van asielzoekers. Bergsma: ,,Veel gemeenten hebben daarmee geworsteld. Als er weer een verzoek komt zal dit in nauwe samenwerking met de bewoners worden besproken.”

Naterop verwacht het in de toekomst met 30 tot 40 procent minder ambtenaren af te kunnen. Hij was verast door de kwaliteit van de visies die de bewoners voor de nieuwe gemeente hebben aangedragen. Zorgen waren er over de identiteit van de dorpen en de zondagsrust na de gemeentelijke fusie. Naterop: ,,De 21 kernen behouden hun eigen identiteit.” Luteijn onderstreepte dat.

Waalwijk, Heusden e.o.