Volledig scherm
Een wedstrijd sloeproeien met St. Ayles Skiffs. © Stichting Altena Regatta

Stichting Altena Regatta steekt van wal: alle dorpen een eigen sloep

VIDEOWOUDRICHEM - Meer dorpen uit het Land van Heusden en Altena over de streep trekken om een  eigen sloep te bouwen.  Dat is het doel van de bijeenkomst die Stichting Altena Regatta  donderdag 8 maart houdt in Woudrichem. 

In De Werf, de nieuwe naam voor het gemeentehuis,  presenteert de stichting  het plan voor een Altena-breed watersportevenement met de St Ayles Skiff. De regatta is bedoeld om een hechte band te smeden in de gemeente Altena.

Volledig scherm
De mal om een St. Ayles Skiff te kunnen bouwen. © Stichting Altena Regatta

De stichting heeft al steun van de drie gemeenten, de provincie en sponsors.  Woudrichem heeft al enkele sloepen.  Eén ervan is in De Werf te bewonderen. 

Beelden van het Dutch Mountain Rescue Team van de regatta die mei 2017  op de Afgedamde Maas bij Woudrichem werd gehouden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat