Volledig scherm
Breakdancegroep BreakSquad verrast het publiek in Andel © Teus Van Tilborg

Succesvolle benefietavond voor Kika en brandwondenstichting in Andel

ANDEL - Een spectaculair optreden. Zo kan het optreden van breakdancegroep BreakSquad zeker worden genoemd. Het was de klapper van de benefietavond, zaterdag in Andel ten behoeve van de stichting Kinderen Kankervrij (Kika) en de Nederlandse Brandwondenstichting. 

Het was het eerste optreden van de groep, met leden ook uit het Land van Heusden en Altena, in Andel. Het werd een waar spektakel. "Het lijkt wel of die jongens en meiden van elastiek zijn", reageert een bezoekster. Dat het optreden werd gewaardeerd werd ook wel duidelijk door het enthousiasme van het publiek voor wie de breakdance nog vrij onbekend is. Het was ervan onder de indruk hoe deze jongeren op deze manier hun gevoelens uiten. "We willen de wereldtop bereiken", zegt Redo, de leider van de groep. "Wij geloven als je presteert, in beginsel alles kunt bereiken, ongeacht je afkomst." Vincent Bullens en Jasper Schouten, beiden Andelse leden van de groep, vonden het tof voor het eerst voor eigen publiek, te kunnen optreden.

Aan de avond werkten verder mee Andels Fanfare Corps en het koor Van alles wâ. Die droegen bij aan de gemoedelijke en gezellige sfeer. Gerrit Schouten, de organisator: "Het was een mooie avond, ik hoop dat de mensen genoten hebben." Over de opbrengst kon hij nog niets zeggen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat