Volledig scherm
Leerlingen van De Schans.

Superscholen in Andel en Sleeuwijk: ‘Wij een superschool? Verbaast me niets’

ANDEL/SLEEUWIJK - Twee van de beste 45 middelbare scholen van het land liggen in het land van Heusden en Altena: Prinsentuin uit Andel en locatie Schans van CS de Hoven in Sleeuwijk.

Zij zijn opgenomen in de lijst ‘superscholen’ die Elsevier heeft gepubliceerd. Het weekblad baseert zijn onderzoek op gegevens van de onderwijsinspectie. De superscholen vallen op doordat ze de minste zittenblijvers hebben en de beste resultaten boeken.

Adjunct directeur Ronald Nijssen van Prinsentuin uit Andel reageert in zijn nopjes. „Wij een superschool? Verbaast me niets”, schertst hij. Dan serieuzer: „We zijn als school eerder genoemd in dit soort lijstjes. Het gaat om de juiste balans tussen zorg en ondersteuning. Bevlogenheid tonen voor alle leerlingen.

Locatie Schans in Sleeuwijk telt rond de 300 leerlingen. Niemand daarvan is blijven zitten. „De meeste docenten kennen hier elke leerling. Die persoonlijke band is, zeker op een vmbo, een voorwaarde om tot goede resultaten te komen”, stelt directeur Adri Hoekstra. Vervelend gedrag zoals pesten wordt zo snel mogelijk aangepakt.

,,We hebben een zorgteam en mentoren die daar gelijk op inspringen.”