Volledig scherm
AquaAltena in Andel. © Teus van Tilborg

Tegenvallende belangstelling voor buitenbad baart AquaAltena in Andel zorgen

ANDEL - De exploitatie van zwembad AquaAltena in Andel staat nog steeds onder druk door achterblijvende bezoekersaantallen. "Met name het buitenbad trekt te weinig bezoekers", zegt het management.

Arie Eikelenboom van het in 2014 geopende zwembad AquaAltena is tevreden over de bezoekersaantallen voor het binnenbad. "Met de verenigingen, de lessen en de doelgroepen draaien we volledig naar wens. Wat achterblijft is de horeca en het buitenzwemmen in de zomermaanden." Na de opening in juli 2014 zijn al enige verbeteringen aangebracht. Zo is er een afgifteluik in het zwembad. Zwemmers hoeven daardoor niet meer het zwembad uit om iets te eten of te drinken. De gemeenten Aalburg en Woudrichem, beide eigenaar van het zwembad, hebben vorig jaar nog extra geld gestoken in het ombouwen van de entreehal tot horecaruimte.
Het grootste probleem is volgens Eikelenboom de tegenvallende belangstelling voor het buitenbad. "Op zomerse topdagen halen we met moeite honderd man terwijl dat er achthonderd zouden moeten zijn. De strandjes langs de rivier trekken de jeugd kennelijk meer." Het management van het zwembad wil met de gemeenten kijken hoe het bezoek opgekrikt kan worden.

Waalwijk, Heusden e.o.