Volledig scherm
Ton Koops bij zijn kunstwerken. © Teus Van Tilborg

Ton Koops exposeert in Woudrichem; van brons naar staal

WOUDRICHEM - In galerie Mikst Media Woudrichem in Woudrichem is tot en met 14 april de tentoonstelling 'Van 2 naar 3 D' van Ton Koops te zien. Koops heeft lang in Giessen in 'De Smidse' gewoond en gewerkt.

 Veel van zijn kunstwerken staan in het Land van Heusden en Altena, maar ook daarbuiten. Hij exposeert in binnen- en buitenland. Zijn eerste beeld in de openbare ruimte is De Zalmvisser op de stadswal van Woudrichem. In de loop van de jaren heeft zijn werk zich van het figuratieve naar het abstracte ontwikkeld. Het materiaal waarmee hij werkt veranderde van brons in staal.

Molenaar

In 2000 verhuisde Koops naar het vestingstadje IJzendijke waar hij zich verder ontwikkelde en ook gediplomeerd molenaar werd van de plaatselijke monumentale korenmolen 'De Witte Juffer'. De tentoonstelling in Woudrichem geeft een indruk van zijn recente werk. Koops vindt het leuk weer even terug te zijn in de streek waar hij zo lang heeft gewoond en gewerkt. Hij is graag vernieuwend bezig. ,,Dat is toch de taak van een kunstenaar. Anders ben je een kunstenmaker."

De tentoonstelling van het werk van Koops is tot en met 14 april te zien op vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur en op afspraak in galerie Mikst Media Woudrichem, Kerkstraat 50.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement