Volledig scherm
Twan Huys signeert zijn boek De Clintons. © Teus van Tilborg

Twan Huys in Woerkums Literair Café Woudrichem

WOUDRICHEM - Het Woerkums Literair Café in Woudrichem is het nieuwe seizoen vrijdagavond begonnen met een uitverkochte Teerkamer en een spreker in de persoon van Twan Huys, journalist en presentator.

Is het veelal gebruikelijk dat een gast in het café wordt ondervraagd, dit keer werd daarvan afgeweken. Huys, van wie eerder dit jaar een boek over de Clintons verscheen, ging uitvoerig in op de verkiezingsstrijd in Amerika tussen Donald Trump en Hillary Clinton. Hij is er haast zeker van dat deze laatste de strijd wint en in het Witte Huis terecht komt. “Ze is presidentieel in mijn ogen. Ze zou weleens een goede president kunnen worden.”

Er was voldoende ruimte voor vragen van het publiek. Huys gaf, toen daarnaar gevraagd werd, aan in de ongelofelijk fortuinlijke omstandigheid te verkeren dat hij met zijn werk iets mag doen wat precies bij hem past. “Ik heb precies alles op mijn bord wat ik lekker vind.” Wilfried de Jong, bekend van onder andere Zomergasten is op 23 november de volgende gast. Daarvoor, op 16 november, is de jaarlijkse voorleeswedstrijd voor de basisscholen.

Waalwijk, Heusden e.o.