Volledig scherm
Een deelnemend team bezig met de beantwoording. © Teus Van Tilborg

Tweede editie van d'n Aelse Dorpsquiz moeilijker dan de vorige

ANDEL - Het lijkt erop dat d'n Aelse Dorpsquiz een blijvertje gaat worden. Zaterdag werd deze voor de tweede keer gehouden. 27 teams, vijf meer dan vorig jaar, deden er aan mee. 

Volledig scherm
Het team de Burgemeester laat zien dat hier aan de quiz wordt gewerkt. © Teus Van Tilborg

Het betekende dat bijna het gehele dorp in de weer was. Op locatie of op straat op zoek naar bepaalde voorwerpen of naar jaartalmuurankers en monumentenschildjes. In totaal moesten bijna honderd vragen en opdrachten beantwoord en uitgevoerd worden. ,,Het is veel moeilijker dan vorig jaar", was een vaak gehoorde opmerking, Maar ondanks dat was de sfeer goed en het enthousiasme groot. Op veel plaatsen waar teams actief waren, was dit aan bijvoorbeeld versierde tuinen en woningen te zien.

De geheime opdracht bestond dit keer uit een verkeersquiz, in feite het theorie-examen voor het behalen van het rijbewijs, en het schieten met pistool en karabijn bij schietvereniging De Rommert. Voor velen was het voor het eerst dat ze in deze locatie waren en een vuurwapen in handen kregen. 

Teleurstellingen waren er ook. Bijvoorbeeld als men de opdrachten niet goed gelezen had en een Jan Klaassen niet op de voorgeschreven manier wasingeleverd. Was de winnaar vorig jaar al een uur voor tijd klaar, dat was nu wel anders. De meesten leverden het quizboek, kort voor de deadline om half twaalf  in. Een enkeling zelfs daarna. Het bevestigt wel het beeld dat de quiz moeilijker was dan vorig jaar.

De uitslag wordt bekend gemaakt op 28 april tijdens de feestavond van de Oranjevereniging.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement