Volledig scherm
Dinsdagavond kwamen twintig teams tegen elkaar uit bij Den Bol. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Twintig teams doen mee aan roeiwedstrijden als opmaat voor de Visserijdagen

WOUDRICHEM – Roeiwedstrijden op de Afgedamde Maas zijn de opmaat voor de Visserijdagen van komend weekeinde in Woudrichem. Dinsdagavond kwamen twintig teams tegen elkaar uit bij Den Bol. Woensdag en donderdag gaan ze met de lelievlet weer te water.

Je krijgt het niet verzonnen, maar het was wel zo: team Hogerop had Jorine Captain als kapitein in de boot, met kapiteinspet. Ook opmerkelijk: Captain kan echt roeien en is lid van een vereniging. Maar ze roeide niet, gaf alleen aanwijzingen. En toch was het een gouden zet, zo bleek in de allereerste krachtmeting. Rondom De Toren moest het onderspit delven. ,,Jorine gaf heel goed aan dat het ene deel moest stoppen met roeien, en de andere drie kracht bij moesten zetten”, zegt Sikko Doornbos. ,,Door haar aanwijzingen roeiden we gelijkmatig en bleven we ook aardig op koers.”

Voor Sikko Doornbos was het roeien een eyeopener. ,,Ik heb het nog nooit eerder gedaan. Ik dacht dat het ingewikkeld was, maar dat viel mee. Dat komt ook door onze kapitein. Jorine zei precies wat je moest doen, gaf het tempo aan. Ja, het is me wel bevallen. Wie weet ga ik er meer mee doen. Ik ben sowieso een watersporter, houd van zeilen. Een Fries, dan kan dat bijna niet anders.”

Waalwijk, Heusden e.o.