Volledig scherm
De burgemeesters Noordergraaf, Naterop en wethouder Van Gelder bekijken het zojuist ontvangen boek van Cees de Gast (midden) © Teus Van Tilborg

Van veertien gemeenten naar één gemeente Altena

GIESSEN - ,,Een mooi naslagwerk", zo noemde burgemeester Fons Naterop van Aalburg het 26ste deel van de Historische Reeks Land van Heusden en Altena. Een deel met als thema 'Van veertien gemeenten naar één gemeente Altena' en geheel in het teken staand van alle gemeentelijke fusies in het Land van Heusden en Altena. Het boek werd donderdag gepresenteerd op Fort Giessen. 

De voorzitter van de redactie, Cees de Gast, reikte de eerste exemplaren uit aan de burgemeesters Noordergraaf en Naterop en aan wethouder De Gelder van Werkendam. Naterop concludeerde uit de verhalen dat er bij elke fusie of voornemen daartoe de emotie er telkens vanaf druipt. Ook de omvang van de beoogde gemeente is volgens hem ook steeds weer een item dat in de discussie naar voren komt. Hij verwacht dat ook na het ontstaan van de nieuwe gemeente Altena op 1 januari 2019 ook wel weer gediscussieerd zal gaan worden over de omvang van de gemeente. Is die niet te groot, of te klein. ,,Straks zal wellicht ook deze fusie niet meer zijn dan een rimpeling in de geschiedenis."

Altena bibliotheek

Cees de Gast greep de gelegenheid aan te pleiten voor een Altena bibliotheek. Een centrale plaats in de streek waar alle publicaties en boeken over de streek en van auteurs die er een relatie mee hebben verzameld en te raadplegen zijn. En nog mooier vindt hij het als er een Altena museum komt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.