Volledig scherm
De te vervangen brug Stenenheul in Waardhuizen. © Teus Van Tilborg

Vervangen van de brug Stenenheul in Waardhuizen gaat veel meer kosten


WAARDHUIZEN - Het vervangen van de brug bij de Steneheul in Waardhuizen gaat beduidend meer kosten dan verwacht. De kosten bedragen geen 135.000, maar ruim 200.000 euro. Een forse tegenvaller dus voor de gemeente Woudrichem. 

Het college van B en W laten dit weten in een brief aan de gemeenteraad.
De brug verkeert in geen goede staat. Daarom geldt al enige tijd een gewichtsbeperking. Het zware verkeer mag er geen gebruik meer van maken.

Nader onderzoek heeft aan het licht gebracht dat er meer moet gebeuren dan waarvan is uitgegaan. Zo is gebleken dat de bodem het noodzakelijk maakt de constructie van de brug te onderheien. Omdat de brug schuin komt te liggen kan de duikerconstructie niet vooraf prefab worden gemaakt, maar moet ter plekke in het werk worden gestort. Dit betekent ook dat het werk veel langer duurt. 

Het heeft ook gevolgen voor de werklocatie die langer droog gehouden dient te worden en dat langer een omleidingsroute ingesteld moet worden. Meerkosten vloeien onder andere ook voort uit het aanleggen van een tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers. Die kosten waren niet meegenomen in de oorspronkelijke raming. Als deze voorziening niet getroffen zou worden, betekent dit dat fietsers minimaal zes kilometer moeten omrijden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement