Volledig scherm
11-02-2017: Volleybal: Ladies in Black Aachen v Kopenicker SC Berlin: AkenFrauen im Black Aachen - Kopernicker SC Berlin.Speciale aandacht voor de Nederlandse coach van Aachen, Saskia van Hintum die hier het publiek bedankt voor hun support en de winst vieren. © Orange Pictures

Volleybalcoach Van Hintum verlengt contract in Duitsland

DEN DUNGEN - De 46-jarige Saskia van Hintum uit Den Dungen heeft haar contract bij de Duitse volleybalclub PTSV Ladies in Black Aachen met twee jaar verlengd. ,,Als speelster heb ik het buitenland al een enorme ervaring gevonden, nu krijg ik als trainster ook een kans."

Vanaf haar 32ste is Van Hintum trainster. Vooral bij jeugdteams van Oranje en tot afgelopen najaar als talententrainer op Papendal. In november kwam er een plots einde aan haar samenwerking met Oranje. Het contract van Nevobo werd niet meer verlengd. Nu richt Van Hintum zich volledig op de Ladies in Black. Een groep van elf speelsters, van wie er zes uit Nederland komen.

Zes Nederlandse speelsters in de selectie is niet te veel, maar het moeten er ook niet meer worden volgens Bastian Heckert, directeur van de bedrijfstak Ladies in Black GmbH. ,,De mentaliteit is super, ze zijn vriendelijk en hebben een open karakter. Saskia doet goed werk. We hopen volgend seizoen een belangrijk deel van de selectie te behouden."

Het goede werk van de Brabantse trainster heeft er toe geleid dat het contract tot aan 2019 is verlengd. Het team staat achtste in de Bundesliga en maakt middels kwalificatiewedstrijden nog kans om deel te nemen aan de play-offs om het Duits kampioenschap.

Waalwijk, Heusden e.o.