Volledig scherm
Een van de foto's die VVD-raadslid Robert van Dijk gebruikte ter illustratie van zijn vragen over De Campus aan De Laagt bij Almkerk. © Robert van Dijk/VVD Altena

VVD: Gelden voor De Campus Almkerk soms andere regels?

ALMKERK - Overschrijding van het bouwvlak, hoger en meer bouwen dan toegestaan, een tiny house dat wel heel lang op proef mag blijven staan. De VVD Woudrichem vindt dat de gemeente Woudrichem wel heel soepel omgaat met De Campus aan De Laagt in Almkerk.

Quote

Kan het college aan ons en onze inwoners voor eens en voor altijd duidelijk maken welke vergunnin­gen aan De Campus zijn afgegeven?

Robert van Dijk, Raadslid VVD

De Campus is een plek die bedoeld is voor agrarische innovatie. Een voorbeeld van de experimenten van het landbouwlab is pixelfarming. 

Raadslid Robert van Dijk wil van het college weten waarom de initiatiefnemers van De Campus door de gemeente bevoordeeld worden. ,,Kan het college aan ons en aan onze inwoners voor eens en voor altijd duidelijk maken welke bouwvergunningen er aan De Campus zijn afgegeven, inzicht geven in de inhoud daarvan en welke termijnen daaraan gesteld zijn?" 

Het lijkt volgens hem of voor De Campus afwijkende regels bestaan. Dat is in zijn ogen een verkeerd signaal naar de inwoners van Woudrichem.  

Flexibel

Van Dijk stelde al eerder vragen over de ontwikkelingen in buurtschap De Laagt. Eind maart antwoordde het college dat het bestemmingsplan de flexibiliteit biedt om van de regels af te wijken, maar dat een herziening van het bestemmingsplan voor de hand ligt.