Volledig scherm
Hennie Schermers draagt met een leerling suggesties aan voor verbeteringen zwembad. © Teus van Tilborg

Wethouder Bergsma is positief over ontwikkeling bezoekersaantallen zwembad Aqua Altena

WOUDRICHEM – Wethouder Renze Bergsma(CDA) is positief over de bezoekersaantallen van zwembad AquaAltena in Andel. “Ik ben enthousiast over de trend die ik zie. Het aantal bezoekers groeit nog steeds”.

Hij zei dit tijdens de behandeling van de jaarrekening over 2015 in de opiniërende gemeenteraad. De jaarrekening laat een fors overschot van 2,5 miljoen euro zien. Het college stelt de raad voor hiervan 200 duizend euro te reserveren om eventuele risico’s van het zwembad af te dekken. Aalburg, de mede-eigenaar, doet volgens hem ongeveer hetzelfde.

Afspraken
Het ziet ernaar uit dat de raad dit steunt. Bergsma gaf ook aan dat momenteel met Sportfondsen, de exploitant, wordt onderhandeld over nader te maken afspraken over de exploitatie tot en met 2018.

Leerling
In dezelfde vergadering deed Hennie Schermers, directeur van de basisschool in Waardhuizen, met een leerling verslag van het bezoek van leerlingen van haar school aan het zwembad. In een gesprek met de manager van het bad hebben die aanbevelingen gedaan om het zwembad aantrekkelijker te maken. Zo is onder andere voorgesteld de openingstijden te verruimen, buitenvoorzieningen te treffen voor de ouders en een glijbaan aan te brengen.

Er moet volgens echt iets gebeuren om het bad aantrekkelijker te maken. Ook hebben ze suggesties gedaan om meer inkomsten te verwerven.

Waalwijk, Heusden e.o.