Volledig scherm
Iris Vink overleed kort na een ongeluk aan De Roef in Sleeuwijk. © Google Streetview

Wethouders Werkendam en Woudrichem openen Iris’vlinderpad

WOUDRICHEM - De wethouders Matthijs van Oosten van Werkendam en Renze Bergsma van Woudrichem openen vrijdag 24 juni gezamenlijk het nieuwe recreatieve fietspad tussen de wijk de Nieuwe Banne in Sleeuwijk en het Oudbroek in Oudendijk.

Aan het pad, dat over het Landgoed Kraaiveld loopt, wordt momenteel de laatste hand gelegd. Het pad heeft inmiddels een naam gekregen: Iris’ Vlinderpad. In 2011 kwam de 8-jarige Iris door een ongeluk om het leven aan de Roef in Sleeuwijk.

Project
Beide gemeenten hebben het project ter hand genomen om een veilige fietsverbinding tot stand te brengen. Hiervoor was ook de medewerking nodig van Landgoed Kraaiveld. Als het pad klaar is hoeven fietsers geen gebruik meer te maken van de Roef die voor hen niet echt veilig is.

Waterlinie
Het pad heeft ook als voordeel dat het door het mooie landschap van het landgoed en de Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt. Via een brug komt er ook een aansluiting op het fietspad naar de Zandwijkse en Uitwijkse molen. De openingshandeling is om 16.00 uur.

Waalwijk, Heusden e.o.