Volledig scherm
De Rietdijk in Giessen werd genoemd als een mogelijke locatie voor een asielzoekerscentrum in de gemeente Woudrichem. © Google Streetview

Woudrichem noemt 4 plaatsen voor azc

WOUDRICHEM - Vier locaties zijn in beeld voor een asielzoekerscentrum voor 300 asielzoekers in de gemeente Woudrichem. Het gaat de omgeving van de straat Bronkhorst in Andel, het buitendijkse bedrijventerrein aan de Afgedamde Maas (ten oosten van de vesting Woudrichem), industrieterrein De Rietdijk in Giessen of een asielboot.

Dat laat de gemeente weten in een persbericht. Het college benadrukt daarin dat er dus nog een keuze moet worden gemaakt en dat wellicht meer plaatsen geschikt zijn. Toch is al gestart met overleg met direct betrokkenen en maatschappelijke instellingen als scholen en kerken. Vrijdagmiddag spreken wethouder Paula Jorritsma en burgemeester Arie Noordergraaf al met bewoners van de Bronkhorst.

Half juni komen er informatieavonden voor alle inwoners van vooral Andel en Woudrichem. Alle huishoudens krijgen daarvoor een uitnodiging. Woudrichem denkt aan een azc voor maximaal tien jaar.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchteling.

Waalwijk, Heusden e.o.