Volledig scherm
De kans is groot dat de toren in Giessen alsnog wordt gesloopt. © Archieffoto Patrick Guitjens

Woudrichem wil brandweertoren Giessen slopen

GIESSEN – Het college van B en W van Woudrichem wil de voormalige brandweertoren in Giessen alsnog slopen. Eerder was afgesproken deze te handhaven en in te passen in het nieuwbouwproject De Looveling dat nu grotendeels is gerealiseerd.

Volgens het college heeft de toren eigenlijk geen functie meer. Voordat echter een definitief besluit genomen wordt, wil het college overleg gaan plegen met bewoners en de stichting Eén Giessen/Rijswijk. Als de toren daadwerkelijk afgebroken wordt, verdwijnt daarmee ook het uurwerk waarop de bewoners sinds 1957 konden zien hoe laat het was.

Joost Kant uit Giessen, oud raadslid en wethouder is faliekant tegen het slopen. Er blijft daardoor niets herkenbaars van Giessen over. “De toren moet blijven.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat