Woudrichemmer (58) overleden na frontale botsing in Almkerk

UPDATEALMKERK - Een personenauto en een vrachtwagen zijn vrijdagochtend frontaal op elkaar gebotst op de Woudrichemseweg in Almkerk. De bestuurder van de auto is daarbij overleden. Het gaat om een 58-jarige man uit Woudrichem.

Het ongeluk gebeurde op een recht stuk weg van de Woudrichemseweg. De automobilist kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht, waardoor hij frontaal tegen de vrachtwagen aan reed. De chauffeur daarvan raakte niet gewond. De politie doet onderzoek; de weg is daarom afgesloten. 

Een traumahelikopter was opgeroepen om te assisteren, maar die werd iets later weer afgemeld. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar is aan zijn verwondingen overleden.

Volledig scherm
Dodelijk ongeval op de Woudrichemseweg bij Almkerk. © Marcel van Dorst/Maric Media
Volledig scherm
De auto is zwaar beschadigd door het ongeluk in Almkerk. © Joost Korporaal/FPMB
Volledig scherm
De plaats van het ongeval in Almkerk. © Joost Korporaal
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat