Volledig scherm
Clemens Cornielje. © Erik van 't Hullenaar

Commissaris van de Koning Cornielje weer in het ziekenhuis

ARNHEM - De Gelderse commissaris van de Koning Clemens Cornielje is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Cornielje, die een hersentumor heeft, werd begin augustus ook al opgenomen met hersenvliesontsteking.

Twee weken geleden kwam hij weer thuis, maar nu blijkt zijn toestand toch verslechterd. Volgens een persbericht van de provincie ligt dat waarschijnlijk aan de bijwerking van de medicijnen die zijn ingezet om de naweeën van de hersenvliesontsteking te bestrijden.

Om dingen uit te sluiten en te kijken of een ander type medicijn beter aanslaat, is Cornielje weer opgenomen. Gedeputeerde Jan Markink neemt zijn taken over. 

Via de provincie heeft Cornielje laten weten alle belangstelling en ondersteunende woorden hartverwarmend te vinden.

Cornielje kondigde eerder dit jaar aan dat hij in februari 2019 stopt als commissaris van de Koning. Hij trad aan in de zomer van 2005. In het najaar gaan Provinciale Staten van Gelderland een opvolger zoeken.

  1. Tot 100 miljoen euro schade door Chickfriend van Nederhemertse bestuurder, crisis niet voorbij

    Tot 100 miljoen euro schade door Chick­friend van Nederhe­mert­se bestuurder, crisis niet voorbij

    NEDERHEMERT - Eierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Een jaar geleden bleek dat het bedrijf Chickfriend, van bestuurder Mathijs IJ. uit Nederhemert, in stallen het verboden bestrijdingsmiddel fipronil had gebruikt tegen bloedluis bij kippen.

Zaltbommel e.o.