Volledig scherm
© Bart Meesters/Meesters Multi Media

112 bellen lukte niet bij brand in Nieuwaal

NIEUWAAL - Mobiel het alarmnummer 112 bellen om de grote brand, die onlangs aan de Jacob Ekelmannstraat in Nieuwaal woedde, te melden, lukte niet. Oorzaak: het slechte mobiele bereik in delen van de West-Bommelerwaard.

Burgemeester Albert van den Bosch, die een kijkje nam, heeft de problemen aan den lijve ondervonden. "Toen ik bij de brand stond, had ik ook geen bereik. Ik vind dat zorgelijk." Van den Bosch heeft nu aan de brandweer gevraagd om te onderzoeken welke problemen zich rond de communicatie hebben voorgedaan op die bewuste 4 november. Overigens was de brandweer binnen zes minuten ter plaatse. Omdat het een uitslaande brand midden in de dorpskern was, is ook vanaf vaste nummers met 112 gebeld.

Slecht bereik
De slechte mobiele bereikbaarheid in delen van het buitengebied is al geruime tijd onderwerp van discussie. Deze zomer heeft KPN extra voorzieningen aangebracht aan enkele zendmasten. Op meerdere plaatsen, onder andere in Nieuwaal, Zuilichem en Kerkwijk, klagen mensen echter nog steeds over slecht bereik.

Zaltbommel e.o.