Volledig scherm

Aangepast Virieupark in Zaltbommel gaat door

ZALTBOMMEL- Het Virieupark aan de oostzijde van Zaltbommel gaat er komen, maar niet volgens het oorspronkelijke bestemmingsplan. Niet alleen geïnteresseerden, maar ook omwonenden van het beoogde gebied lieten dinsdagavond hun mening horen tijdens een inloopavond van bouwer Trebbe in het gemeentekantoor.

In 2008 werd het bestemmingsplan voor het Virieupark vastgesteld. Het doel is om een woongebied te realiseren op de locatie van de voormalige Van Voorden-gieterij. Het plan kwam echter niet tot realisatie door de intrede van de crisis op de woningmarkt. “De tijden zijn nu wel veranderd”, zegt Hein Stooker van Trebbe. “Het bestemmingsplan dus ook. In het oorspronkelijke plan stonden 170 woningen. Dat zijn er nu 107 geworden.” De appartementen die in de planning stonden, zullen rijtjeshuizen worden. Daarnaast wordt de uitstraling van de wijk nogmaals onder de loep genomen.

Vragen
Tijdens de avond konden geïnteresseerden vragen stellen, maar ook tips doorgeven. Deze tips gingen onder meer over het aantal verdiepingen en de indeling van de huizen. Ook vragen met betrekking tot hoe lang er gebouwd gaat worden, hoe de verkeersontsluiting zal zijn en hoe het zit met bouwverkeer werden meerdere malen gesteld.

Trebbe is van plan om in het voorjaar van 2017 te beginnen met de bouw en hoopt dat alles binnen twee jaar helemaal rond zal zijn. De vragen over verkeersontsluiting en bouwverkeer worden in een later stadium beantwoord.

Zaltbommel e.o.