Actievoerende basisschoolleraren in Zaltbommel: voor ons geldt nog altijd code rood

ZALTBOMMEL - Een 'korte, eenvoudige staking', dat was het idee. De basisschoolleraren staken immers voor minder werkdruk, dus moest de samenkomst op de Waalkade dinsdagochtend ook weer niet al te veel werk met zich meebrengen.

Quote

Het water staat ons aan de lippen.

Leraren Joke Willemse en Marga Jacobs

Zo'n honderd leraren van basisscholen uit Zaltbommel, Rossum en Velddriel gaven gehoor aan de oproep om mee te doen aan de stakingsactie in Zaltbommel. In het rood, om aan te geven dat voor hen - sneeuwval of niet - code rood nog altijd geldt. De inzet: meer salaris en minder werkdruk.

Terugloop

,,Het water staat ons aan de lippen. Het is nog wel meer die werkdruk dan salaris. Al speelt dat wel een rol bij de terugloop van het aantal mensen dat aan de opleiding begint", meent Joke Willemse van OBS De Bogerd in Rossum. Collega Marga Jacobs: ,,De aanwas is echt veel te weinig. Er zijn veel leraren van onze leeftijd. Kijk je tien jaar verder, dan heb je het over een grote groep hoor,  die dan niet meer werkt."

Volledig scherm
Basisschoolleraren voeren actie voor meer salaris en minder werkdruk, zo ook dinsdagochtend in Zaltbommel. © Annemiek Steenbekkers
Volledig scherm
Zo'n honderd leraren van basisscholen in de Bommelerwaard namen dinsdagochtend deel aan een stakingsactie op de Waalkade in Zaltbommel. © Annemiek Steenbekkers/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zaltbommel e.o.