Volledig scherm
Op foto v.l.n.r: Sandra van Spankeren, Karin Breen en Hans de Wit © D Vdwaal

Aftrap 18e editie atelierroute Kunst, Kiezel, Klei in Bommelerwaard

ZALTBOMMEL - Zaterdag 25 en zondag 26 augustus en zaterdag 1 en zondag 2 september is van 12.00 - 17.00 uur de 18e editie van Kunst, Kiezel en Klei in de Bommelerwaard. De 53 deelnemers tonen hun gevarieerde aanbod aan het publiek op diverse locaties. Tevens zijn er workshops en lezingen op diverse data.

Komende twee weekenden van 12.00 - 17.00 uur valt weer veel te ontdekken bij de deelnemende ateliers van Kunst, Kiezel en Klei verspreid over de hele Bommelerwaard. Een gevarieerd aanbod van onder meer beelden, schilderijen, glaskunst, keramiek, fotografie, handgeweven textiel en sieraden. Met 53 beroepskunstenaars, autodidacten en gevorderde amateurs kan het publiek zich laten verrassen in hun ateliers, werkplaatsen, maar ook in huiskamers, galerie en museum. Er zijn workshops en lezingen en de overzichtstentoonstelling in Pand 9 te Zaltbommel aan de Van Heemstraweg-West 9 geeft een goed beeld van wat er allemaal te zien is.

Herkenbare Kunst Kiezel Klei vlag


De toegang bij alle locaties is gratis en deze zijn herkenbaar aan de rood-gele Kunst Kiezel Kleivlag. Deze vlag wappert sinds donderdagavond 23/8 ook fier op de oude Watertoren van Zaltbommel. Onder het toeziend oog van het bestuur van de Stichting Kunstmin werd de vlag officieel gehezen.

Interactie tussen professionals en amateurs


Een trotse Hans de Wit, bestuursvoorzitter, legt uit. ,,Zoals met carnaval de Mispelvlag wappert, hebben wij de Kunst Kiezel Klei vlag. De vlag hijsen is voor ons de aftrap en het officiële begin van het hele gebeuren. Komende twee weekenden hopen we vele bezoekers te kunnen laten genieten van de interactie tussen professionals en amateurs. Een van onze speerpunten. Tot onze vreugde zijn er dit jaar meer deelnemers in de Gemeente Maasdriel en daar zijn we erg blij mee. Dit is ook een prachtig stuk Bommelerwaard dat veel te bieden heeft."

Het deelnemersveld


Folders met de plattegrond zijn verkrijgbaar bij Pand 9 of TRIP aan de Markt in Zaltbommel. Ook is het mogelijk met Googlemaps via de website routes uit te stippelen. Op de website staat tevens alle info over de te volgen workshops zoals huisjes schilderen met Hans Heijman, graffiti spuiten bij PapaTio en sieraden maken van hout met Barthold van Knijff. Ook zijn er komende week lezingen door kunstenaars. Om zeker te zijn van deelname is aanmelden gewenst via de website, maar bij voldoende plek kan dit op de dag zelf ook tegen contante betaling. www.kunstkiezelklei.nl.

Volledig scherm
Op foto v.l.n.r: Sandra van Spankeren, Karin Breen en Hans de Wit © D Vdwaal