Volledig scherm
Met deze foto, getiteld The Cold Pony (2014) won Gert van den Bosch een Sony Award. Er waren bijna 140.000 inzendingen uit 166 landen. © Gert van den Bosch

Atelierroute Kunst Kiezel Klei voert door hele Bommelerwaard

ZALTBOMMEL - Meer dan de helft van de deelnemers aan Kunst Kiezel Klei, dat vrijdag 26 augustus in de Sint Maartenskerk officieel wordt geopend, is in Zaltbommel te vinden. De rest is verspreid over onder meer Brakel, Bruchem, Gameren, Heerewaarden, Kerkdriel, Nederhemert en Rossum.

Kunst Kiezel Klei is één van de drie grote kunst evenementen in Bommelerwaard. Samen met de Bommelse Kunst Route (BKR) en het tweejaarlijkse Pracht in de Gracht.

Waar bij de BKR de deelnemers zich in of net buiten de vesting Zaltbommel bevinden, beslaat Kunst Kiezel Klei de hele Bommelerwaard. Beroepskunstenaars en amateurs tonen onder meer beelden, schilderijen, keramiek, foto’s, iconen, sieraden en hand geweven textiel.

De zestiende Kunst Kiezel Klei wordt vrijdag geopend in de Sint Maartenskerk, waar ook een overzichtstentoonstelling is ingericht. De atelierroute is te volgen in de weekenden van 27 en 28 augustus en 3 en 4 september. De ateliers zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur en zijn te herkennen aan een rood-gele vlag.

Zaltbommel e.o.