Volledig scherm
Om klokslag 15.00 uur gingen de wethouder, zijn team én tientallen mensen vanaf de kant het water in. © Iris van Iersel

Beau van Erven Dorens maakt sprong in het diepe in Aalst

AALST- “Het water schijnt hier zo schoon te zijn, dat we het zouden kunnen drinken. De ambulance moet dan wel voor de zekerheid in de buurt zijn.” Beau van Erven Doorens, televisiepresentator, liet zich zaterdagmiddag niet kennen. In het kader van Big Jump dronk hij een flinke slok water uit de Afgedamde Maas in Aalst. Daarna sprong hij samen met tientallen mensen in het water.

Rond 14.45 uur begon Van Erven Dorens met zijn warming-up programma. Het toepasselijke nummer ‘Jump’ van Van Halen schalde door de speakers. Van Erven Dorens en zijn team demonstreerden deze warming-up vanaf het water, gericht naar het publiek op het zwemstrandje van camping ‘de Rietschoof’. Ook wethouder Simon Buwalda sprong mee. Om klokslag 15.00 uur gingen hij, zijn team én tientallen mensen vanaf de kant het water in.

De Big Jump in Aalst was onderdeel van een Europees initiatief, waarbij in het weekend van 9 en 10 juli overal in Europa mensen in het water van rivieren en meren sprongen om op die manier aandacht te vragen voor het belang van schoon water voor mens en natuur.