Volledig scherm
De optocht in Hedel. © Iris van Iersel

Beestenboel trekt door het Peerdendurp

HEDEL - Basisscholen de Pollenhof en de Lispeltuut verzamelden zich vrijdagmiddag bij de Kasteellaan in Hedel voor de carnavalsoptocht. De korte tocht kwam onder meer langs de Voorstraat, waar veel ouders en opa's en oma's langs de kant stonden te kijken. Op de eerste wagen werd flink gefeest en met confetti gestrooid. Bijna alle kinderen van de scholen liepen mee. Het thema dit jaar was 'beestenboel'.

De optocht is een jaarlijkse traditie geworden die 'al eeuwen plaatsvindt', aldus Edo van Winterswijk van de oudervereniging van de Lispeltuut. Voorafgaand aan het evenement werden er flyers opgehangen bij de winkels, maar eigenlijk was dat niet nodig. ,,Het is een jaarlijks terugkerend evenement waar iedereen wel bekend mee is. Ik ben niet anders gewend dan dat er elk jaar een stoet kinderen door het dorp trekt. Ook dit keer was het gezellig druk langs de weg." Voor de kinderen was de hele dag één groot feest.

Hoewel Henri van Beek -ook wel Prins Henri d'n Urste- liet weten dat hij hoopte dat veel mensen feest zouden vieren in Hedel, kleurde het overgrote deel van de optocht rood-wit-geel. ,,De meeste mensen trekken wel vanuit hier naar Oeteldonk", vertelde Van Winterswijk. ,,In Den Bosch wordt carnaval toch wat meer uitgebreid gevierd".