Het Esmeer, in recreatiegebied De Neswaarden in Aalst.
Volledig scherm
Het Esmeer, in recreatiegebied De Neswaarden in Aalst. © Marc Bolsius

Bewoners Aalst krijgen stem in verontdiepen Esmeer

ZALTBOMMEL - Bewoners van Aalst hoeven niet te vrezen dat hun stem niet wordt gehoord. Ze mogen meepraten over de hervorming van De Neswaarden. Ook hebben ze inbreng in het al dan niet verontdiepen van het Esmeer. Dat besloot de gemeenteraad unaniem op donderdag 16 november.

In de raadsvergadering van donderdag 16 november heeft de raad unaniem besloten dat alle aspecten van het verontdiepen (verhogen waterbodem) van het Esmeer uitgebreid onderzocht moeten worden.

Het college van B en W wil in samenwerking met Staatsbosbeheer grond storten in het Esmeer. Het college belooft daarbij dat de grond van dezelfde of betere kwaliteit is dan de grond die nu op de bodem ligt.  Wethouder Adrie Bragt stelde de raad voor om akkoord te gaan met het verontdiepen van het Esmeer in samenwerking met het Staatsbosbeheer.

Amendement

Hein de kort (CDA) diende een amendement in om het voorstel van wethouder Bragt wat te wijzigen. Hij wilde dat het college eerst onderzoek zou doen naar het verhogen van de waterbodem. Ook wenste hij om het al dan niet verontdiepen te betrekken bij het participatieproces, zodat burgers hun geluid kunnen laten horen.

Frits van der Schans, eigen lijst, legde nog eens de nadruk op de burgerparticipatie. ,,Betrek ze erbij." Wethouder Bragt gaf aan dat dat goed komt. ,,We gaan niemand uitsluiten. Stichting Neswaarden krijgt, naar de wens van de PvdA, een grote rol in het besluit. We willen mensen niet onze ideeën opleggen, maar mee laten denken."

Wethouder Bragt riep de raad op voor het amendement te stemmen. ,,Uiteindelijk willen we hetzelfde, zei hij." De raad nam vervolgens unaniem zowel het amendement als het daardoor aangepaste voorstel aan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement