Bommelerwaard in Concert blijkt een succesformule
Volledig scherm
Bommelerwaard in Concert blijkt een succesformule © Bas Moerman

Bommelerwaard in Concert blijkt een succesformule

BRAKEL - Een tjokvol Huis Brakel, een uitstekende sfeer, muziekuitvoeringen van hoog niveau en een tevreden organisatie kenmerkten zaterdag de eerste editie van Bommelerwaard in Concert.

Zeven regionale muziekverenigingen traden aan tijdens het evenement Bommelerwaard in Concert. Elk orkest speelde een half uur en stelde daarvoor zelf een programma samen. Tussen 14.00 uur en 21.30 uur was het een komen en gaan van muzikanten met in hun kielzog familie en vrienden. "De hele middag en avond was het aantal bezoekers ver boven verwachting", aldus Herman van Veen van OBK Brakel die een belangrijk aandeel had in de totstandkoming van de muziekdag.

Onwillekeurig wordt het nieuwe initiatief vergeleken met de Muziekcup Bommelerwaard, een regionaal concours dat van 1993 tot 2012 jaarlijks werd gehouden. ,,Omdat wij - in tegenstelling tot het vroegere concours - geen wedstrijdelement hebben ingebouwd, is de sfeer meer ontspannen'', aldus Van Veen. Daaruit verklaart hij een belangrijk deel van het succes. ,,Ik verwacht dat een herhaling over twee of drie jaar er wel in zit.''

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement