Bommelerwaards geld is op school Sint-Maarten goed besteed

ZALTBOMMEL - Met grote tevredenheid kijk het bestuur van de stichting Bommelerwaard Helpt Sint-Maarten terug op de actie van vorig jaar, die meteen na orkaan Irma werd opgetuigd. ,,Ieder dubbeltje is goed besteed.” Op 1 mei zetten ze er definitief een punt achter.

Volledig scherm
Bart Schreuders, Erika Bouter, Debby Wesselo, Walter Esch en Willemien Hobo (vlnr) van de Stichting Bommelerwaard helpt Sint-Maarten. © Annemiek Steenbekkesr/BD

Het bestuur van de stichting Bommelerwaard Helpt Sint-Maarten is er eigenlijk nog steeds een beetje beduusd van. Dat het in september vorig jaar, vlak nadat orkaan Irma over het caraïbische eiland raasde, in korte tijd lukte om in de streek maar liefst 16.500 euro in te zamelen, blijven ze bijzonder vinden. ,,Zoveel geld, dat had ik van tevoren nooit kunnen bedenken”, vertelt initiatiefneemster Debby Wesselo. Samen met medebestuursleden Walter Esch, Bart Schreuders, Willemien Hobo en Erika Bouter zette zij de schouders onder de succesvolle actie. 
,,Het was een impulsief besluit”, blikt Wesselo terug op september 2017. ,,Ik had na de orkaan drie dagen naar die vreselijke beelden op televisie zitten kijken en moest iets doen.” De volgende dag kwam alles in een stroomversnelling. Wesselo deelde haar plan om het getroffen eiland te helpen met collega’s op het Zaltbommelse gemeentehuis en kreeg meteen van alle kanten steun en bijval.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement