Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Bommelse steekpartij uit 2008 in februari voor de rechter

ARNHEM/ZALTBOMMEL - Na meer dan acht jaar zal de rechtszaak tegen een 30-jarige vrouw uit Zaltbommel, die haar slachtoffer meermalen met een mes zou hebben gestoken, toch voltooid worden. Dat gebeurt op 6 februari, zo bepaalde de Arnhemse rechter vrijdagmiddag.

De zaak werd nu niet afgerond omdat het slachtoffer nog de kans krijgt om een schadeclaim in te dienen. De vrouw staat terecht voor een vechtpartij op 28 november 2008 bij een woning aan de Johan van Oldebarneveldtstraat in Zaltbommel. Bij de vechtpartij werd gescholden, geduwd en aan haren getrokken. Het slachtoffer werd mogelijk met een schilmesje in haar zij gestoken en liep daarbij verwondingen op.

Getuigen
Voor de rechtszaak werden in 2008 getuigen gehoord, maar daar was niet veel mee gedaan. Pas toen het slachtoffer in 2012 informeerde naar het onderzoek, kwam er schot in de zaak. ,,Het vooronderzoek had een ongelukkig verloop”, oordeelde de rechter vrijdag. Inmiddels zijn er getuigen gehoord, onder wie de verdachte. Ondanks dat het Openbaar Ministerie besloot haar niet te vervolgen, werd dat besluit vorig jaar terug gedraaid.

Zaltbommel e.o.