Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Brakel bidt voor van moord verdachte inwoonster

BRAKEL - "Laten we bidden dat er recht wordt gedaan en óók dat ze een tweede kans krijgt." Zo luidt de oproep die de leden van de Hervormde Gemeente in Brakel deze week lazen in de Brakelse Kerkbode.

De leden wordt gevraagd om te bidden voor de 26-jarige oud-inwoonster van het dorp die deze week in Antwerpen terecht staat voor de moord op de Belgische makelaar Gunther Haagen. De Brakelse zit al bijna vier jaar in voorarrest en hangt een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd.

De Brakelse en haar - voormalige - vriend horen waarschijnlijk begin volgende week wat hun straf is. Sinds afgelopen vrijdag staan ze terecht bij het Hof van Assisen in Antwerpen, waar een jury van twaalf burgers moet bepalen of de twee schuldig zijn aan de moord op de makelaar. Die werd in oktober 2011 met 54 messteken om het leven gebracht. Inmiddels is al wel duidelijk dat beide verdachten elkaar de schuld in de schoenen proberen te schuiven voor de slachtpartij. De Brakelse leerde haar vriend kennen in Tilburg, waar ze studeerde. Nadat de twee gingen samenwonen, raakten ze al snel in financiële problemen. Na enkele gewelddadige roofovervallen in Midden-Brabant ging het op 19 oktober 2011 nóg meer mis in Weelde, net over de grens bij Tilburg. Daar stierf makelaar Haagen een gruwelijke dood.

Zaltbommel e.o.