Volledig scherm
© ThinkStock

Brandweer krijgt melding van rook uit raam en vindt hennepkwekerij op zolder in Brakel

BRAKEL - De brandweer heeft na een brandmelding in een woning aan de Esdoornstraat in Brakel een hennepplantage ontdekt. De politie heeft de bewoner van het huis aangehouden.

Een buurtbewoner meldde de brandweer dat er band was in de woning, omdat er rook uit het dakraam kwam. Toen de brandweer ter plaatse was wilde de bewoner de brandweer niet binnen laten. In overleg met de politie besloot de brandweer toch naar binnen te gaan, omdat het een rijtjeshuis betrof. 

Toen de brandweer boven was werd geen brand, maar wel een wietplantage met 421 stekjes aangetroffen. Voor de hulpdiensten is het onduidelijk wat de buurtbewoner, die melding maakte van brand, heeft gezien. Mogelijk waren het stoom- of stofwolken die uit het raam van de kwekerij kwamen.

De stroom voor de plantage was afgetapt en de bewoner van het huis is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Volledig scherm
De stroom van de wietplantage werd illegaal afgetapt. © Politie Zaltbommel
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toegepaste techniek op Cambium College Zaltbommel nu ook voor afdeling TL

    Toegepaste techniek op Cambium College Zaltbommel nu ook voor afdeling TL

    ZALTBOMMEL - Het Cambium College in Zaltbommel breidt de projecten, waarin leerlingen in groepjes werken aan technische oplossingen voor bestaande vraagstukken in de samenleving of het bedrijfsleven, steeds verder uit. Het jaren geleden gestarte technasium voor de afdeling VWO bleek zo'n succes dat er ook een variant voor de havo kwam. En sinds dit schooljaar kunnen ook de leerlingen van TL op deze manier aan de slag.

Zaltbommel e.o.