Volledig scherm
© ThinkStock

Brandweer krijgt melding van rook uit raam en vindt hennepkwekerij op zolder in Brakel

BRAKEL - De brandweer heeft na een brandmelding in een woning aan de Esdoornstraat in Brakel een hennepplantage ontdekt. De politie heeft de bewoner van het huis aangehouden.

Een buurtbewoner meldde de brandweer dat er band was in de woning, omdat er rook uit het dakraam kwam. Toen de brandweer ter plaatse was wilde de bewoner de brandweer niet binnen laten. In overleg met de politie besloot de brandweer toch naar binnen te gaan, omdat het een rijtjeshuis betrof. 

Toen de brandweer boven was werd geen brand, maar wel een wietplantage met 421 stekjes aangetroffen. Voor de hulpdiensten is het onduidelijk wat de buurtbewoner, die melding maakte van brand, heeft gezien. Mogelijk waren het stoom- of stofwolken die uit het raam van de kwekerij kwamen.

De stroom voor de plantage was afgetapt en de bewoner van het huis is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Volledig scherm
De stroom van de wietplantage werd illegaal afgetapt. © Politie Zaltbommel
  1. Wel provinciale felicitaties voor snel internet in buitengebied Rivierenland, maar geen geld

    Wel provincia­le felicita­ties voor snel internet in buitenge­bied Rivieren­land, maar geen geld

    ARNHEM/ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland is blij dat het Regio Rivierenland gelukt is om vanuit Brussel toestemming te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk tot in iedere uithoek van het buitengebied. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk laat weten dat hij Regio Rivierenland inmiddels gefeliciteerd heeft. ,,We zijn blij en we zijn vooral benieuwd naar de vervolgstappen van de regio."

Zaltbommel e.o.