Volledig scherm
© ThinkStock

Brandweer krijgt melding van rook uit raam en vindt hennepkwekerij op zolder in Brakel

BRAKEL - De brandweer heeft na een brandmelding in een woning aan de Esdoornstraat in Brakel een hennepplantage ontdekt. De politie heeft de bewoner van het huis aangehouden.

Een buurtbewoner meldde de brandweer dat er band was in de woning, omdat er rook uit het dakraam kwam. Toen de brandweer ter plaatse was wilde de bewoner de brandweer niet binnen laten. In overleg met de politie besloot de brandweer toch naar binnen te gaan, omdat het een rijtjeshuis betrof. 

Toen de brandweer boven was werd geen brand, maar wel een wietplantage met 421 stekjes aangetroffen. Voor de hulpdiensten is het onduidelijk wat de buurtbewoner, die melding maakte van brand, heeft gezien. Mogelijk waren het stoom- of stofwolken die uit het raam van de kwekerij kwamen.

De stroom voor de plantage was afgetapt en de bewoner van het huis is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Volledig scherm
De stroom van de wietplantage werd illegaal afgetapt. © Politie Zaltbommel
  1. Alle winkels Kijkshop gaan dicht, dus ook in Tilburg, Den Bosch, Oss, Uden en Waalwijk

    Alle winkels Kijkshop gaan dicht, dus ook in Tilburg, Den Bosch, Oss, Uden en Waalwijk

    ZALTBOMMEL/DEN BOSCH - Alle zeventig winkels van Kijkshop sluiten hun deuren. De winkelketen, kampt al jaren met aanzienlijke verliezen. De Zweedse eigenaar The One vraagt dinsdag faillissement aan bij de rechter, zo laat de investeerder weten. De ongeveer vierhonderd medewerkers van Kijkshop komen op straat te staan. Kijkshop heeft winkels in onder andere Tilburg, Den Bosch, Oss, Waalwijk en Uden.

Zaltbommel e.o.