Er was deze jaarwisseling in de regio Gelderland-Zuid vooral sprake van kleine branden.
Volledig scherm
Er was deze jaarwisseling in de regio Gelderland-Zuid vooral sprake van kleine branden. © Bart Meesters/ Meesters Multi Media

Brandweer regio Gelderland-Zuid heeft het beduidend minder druk tijdens jaarwisseling

ZALTBOMMEL - Voor het tweede jaar op rij is het aantal uitrukken van de brandweer in de regio Gelderland-Zuid, waartoe ook de Bommelerwaard en Neerijnen behoren, rond de jaarwisseling afgenomen. 

Tussen zes uur 's zondagavond en  middernacht uur werd er in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid 57 keer een beroep op de brandweer gedaan. Na de jaarwisseling liep dit aantal op tot 155. De voorgaande jaren lag dit getal hoger: 197 keer in 2016/2017 en 216 keer in 2015/2016.

Er was vooral sprake van kleine branden. Wel werd er opgeschaald bij een brand in een appartementencomplex in Buren. Een van de bewoners kwam daarbij om het leven.

Ook de ambulancedienst was tot diep in de nacht actief. In totaal werd deze 110 gealarmeerd. Hierbij zaten 6 vuurwerkslachtoffers. Het aantal ambulanceritten lag dit jaar hoger dan het afgelopen jaar (83).

De hulpverleners van brandweer en ambulance konden over het algemeen goed hun werk doen. Alleen in Tiel keerde de brandweer onverrichter zake huiswaarts omdat omstanders hun inzet bij een boombrand belemmerden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement