Volledig scherm
© stock.xchnge

Burgemeester Zaltbommel doet terrein drugslab niet op slot

ZALTBOMMEL - Het complex aan de Bommelsekade bij Zaltbommel waar in april een groot drugslab werd ontdekt gaat niet op slot. Burgemeester Albert van den Bosch heeft besloten nog geen gebruik te maken van zijn bevoegdheid om het terrein en de gebouwen voor een bepaalde termijn te sluiten.

In plaats daarvan heeft de eigenaar een schriftelijke waarschuwing gekregen. Bij een volgende overtreding van de Opiumwet zal de boel wel op slot gaan, zo is de boodschap.

De burgemeester heeft het belang van handhaving zwaarder laten wegen dan sluiting op grond van de Wet Damocles, een onderdeel van de Opiumwet. De Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) heeft van hem opdracht gekregen om het terrein met voorrang te gaan onderzoeken.

Het drugslab, waar wekelijks honderden liters vloeibare speed werden gemaakt, werd opgerold na grootschalig onderzoek door een team van 135 rechercheurs uit Brabant en Limburg en de landelijke recherche. In datzelfde onderzoek werd deze week in het Zeeuwse Den Bommel een clandestiene groothandel in grondstoffen voor synthetische drugs ontdekt.

Zaltbommel e.o.