Volledig scherm
Chemische fabriek Sachem bij Zaltbommel. © BD

Chemiebedrijf Sachem in Zaltbommel nodigt vragende Kamerleden uit

ZALTBOMMEL - De Kamerleden die afgelopen week vragen aan staatssecretaris Sharon Dijksma hebben gesteld over de veiligheid bij chemische bedrijven, krijgen een uitnodiging van Sachem om een kijkje te komen nemen in Zaltbommel.

General manager Frank Groenen hoopt dat de vragenstellers op zijn uitnodiging ingaan. "Ik zal ze met open armen ontvangen en hen persoonlijk toelichten hoe groot het belang is dat wij bij elke beslissing aan veiligheid toekennen." Groenen zegt dat er in Zaltbommel een heel klein groepje is dat steeds opnieuw angstgevoelens aanwakkert en een negatief sentiment creëert. Hij doelt hiermee op de Stichting Veiliger Zaltbommel, die de ontwikkelingen rond Sachem al jaren kritisch volgt.

Verwerpelijk
Ook wethouder Adrie Bragt heeft inmiddels gereageerd op de Kamervragen die gesteld zijn en waarin Sachem expliciet wordt genoemd. ‘Zeer verwerpelijk’, noemt hij de suggestie die uitgaat van een van de vragen waarin gesteld wordt dat omwonenden van chemiebedrijf Sachem Europe BV zich ‘grote zorgen maken om hun veiligheid en gezondheid’. "Er is geen sprake van onrust onder omwonenden", zegt hij stellig.

Zaltbommel e.o.