Volledig scherm
© Thinkstock

Coalitie Zaltbommel ziet toekomst in samenwerking met Maasdriel

ZALTBOMMEL – De coalitiepartijen in de Zaltbommelse gemeenteraad staan gedeeltelijk achter het advies van bureau Berenschot. Volgens dat advies moeten Zaltbommel en Maasdriel in 2020 fuseren en samen de gemeente Bommelerwaard vormen.

De ZVV, ChristenUnie, CDA en VVD Zaltbommel laten in een gezamenlijk persbericht weten dat het advies recht doet aan ‘zowel de bestuurlijke uitdagingen van beide gemeenten, als de politieke verhoudingen binnen de Zaltbommelse raad’. Een ambtelijke fusie zien de coalitiepartijen zitten. Over een eventuele herindeling wil de coalitie eerst in gesprek met de bevolking om te zien of er voldoende draagvlak is.

De gemeenteraad houdt donderdag 16 maart een bijeenkomst waarin inwoners kunnen meepraten over de vorming van een gezamenlijke ambtelijke organisatie. 'We willen met inwoners van gedachten wisselen of de vorming van één ambtelijke organisatie het einddoel is van de samenwerking tussen Zaltbommel en Maasdriel, of dat dit slechts een tussenstap is naar herindeling van onze beide gemeenten', zo schrijven de coalitiepartijen.