Volledig scherm
© StockExchange

College Zaltbommel wil noodspoor naast Sachem weg

ZALTBOMMEL - Het Bommelse College van B en W heeft in een brief aan de staatssecretaris duidelijk gemaakt dat het derde spoor bij Zaltbommel, dat wordt gebruikt wanneer er bijvoorbeeld een defecte trein is, weg moet. Dat derde spoor ligt namelijk precies naast de chemische fabriek Sachem.

Burgemeester Albert van den Bosch vertelde dat gisteren tijdens de speciale raadsvergadering, waarbij ook Commissaris van de Koning Clemens Cornielje aanwezig was. „Ik heb een jaar of acht geleden meegemaakt dat er vanuit Utrecht een trein daarheen werd gedirrigeerd, omdat men dacht dat er een bom aan boord was. Je moet er toch niet aan denken dat er een defecte giftrein naast Sachem geparkeerd wordt.”

Van den Bosch en Cornielje dringen er allebei bij ProRail op aan dat het voortaan van tevoren duidelijk is wat de inhoud van een goederentrein is. Cornielje: „Nu weten we ervan, maar pas na afloop en niet de planning. Dat schijnt niet mogelijk te zijn. Ik was ook niet gelukkig met dat antwoord. Veiligheid is een belangrijk onderwerp.''

Zaltbommel e.o.