Volledig scherm
De combi van een nieuwe sporthal en een nieuw zwembad in Zaltbommel is gepland naast de nieuwbouw van scholengemeenschap Gomarus aan de Oude Bosscheweg. © Brigit Groeneveld/BD

Combi van nieuwe sporthal en zwembad in Zaltbommel pakt duurder uit

ZALTBOMMEL - Hoe de combi van nieuwe sporthal en zwembad aan de Oude Bosscheweg in Zaltbommel er ook uit komt te zien, de gereserveerde 12,3 miljoen euro is bij lange na niet genoeg.

Vier scenario’s zijn er uitgewerkt door de gemeente, samen met adviesbureau Synarchis en input van de verenigingen die gebruik maken van het huidige, zwaar verouderde zwembad Akwamarijn en sporthal De Ring. Oplopend in mogelijkheden, voorzieningen en duurzaamheid. 

De basisvariant valt met 13 miljoen euro al zeven ton duurder uit. Voor dat geld heb je een sporthal van 50x28 meter en een 6-baans bad plus peuterbad maar op beide locaties geen wedstrijdvoorzieningen (tribunes, scoreborden, etc.) of in het zwembad voorzieningen voor mindervaliden. Ook de ruimtes er omheen zijn beperkt en er wordt uitgegaan van hergebruik van de inrichting. Het scenario Functioneel (14,4 miljoen euro) is wat ruimer van opzet en daarbij wel wedstrijdvoorzieningen. En dan zijn er nog de varianten Vereniging (15,5 miljoen euro) en Vereniging Plus (15,9 miljoen) waarin de wensen van de gebruikers van de huidige accommodaties zijn verwerkt zoals een tweede (doelgroepen)bad en en grotere sporthal.

De aantrekkende economie maakt volgens Andreas de Heij van Synarchis dat de lonen en prijzen stijgen en daarmee dus ook het kostenplaatje voor Zaltbommel. ,,Daar komt nog bij dat door de combi van sporthal en zwembad er geen bouwpakket van te maken is. Je hebt een architect hierbij nodig.’’

Begin februari bespreken de commissieleden de verschillende mogelijkheden en de hoop is dat de raad vervolgens op 22 februari tot een keuze komt. Het college van B en W heeft volgens wethouder Looijen een voorstel in voorbereiding waarin ook onder meer de exploitatie is meegenomen.

  1. Wel provinciale felicitaties voor snel internet in buitengebied Rivierenland, maar geen geld

    Wel provincia­le felicita­ties voor snel internet in buitenge­bied Rivieren­land, maar geen geld

    ARNHEM/ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland is blij dat het Regio Rivierenland gelukt is om vanuit Brussel toestemming te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk tot in iedere uithoek van het buitengebied. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk laat weten dat hij Regio Rivierenland inmiddels gefeliciteerd heeft. ,,We zijn blij en we zijn vooral benieuwd naar de vervolgstappen van de regio."

Zaltbommel e.o.