Volledig scherm
De herfstmarkt heeft kramen met koffie, thee en lekkers. © Iris van Iersel

De markt naar de mensen in Gameren brengen

GAMEREN - Woonzorgcomplex De Slotshof in Gameren mocht wel wat levendiger, vond bewoonster én commissielid Anneke Hitzert. Voor het vierde jaar organiseerde de activiteitencommissie een herfstmarkt op zaterdag. ,,Toen ik hier in 2012 kwam wonen, gebeurde er niets.”

De herfstmarkt bestond uit diverse eigen kramen met koffie, thee en lekkers. Daarnaast werden er ondernemers uitgenodigd om op de markt te komen staan. Een uur na openingstijd stond De Slotshof al vol met mensen, ook van buiten het dorp. De herfstmarkt is slechts een greep uit alle activiteiten die worden georganiseerd. ,,Ik kwam hier vier jaar geleden wonen, maar toen was er niets te doen”, vertelde Hitzert. ,,Omdat ik een zestiger ben en daarmee één van de jongste bewoners, vond ik dat er meer moest gebeuren.”

Sommige bewoners vonden het maar niets, die herfstmarkt. Op het laatste moment ontstond er daardoor wat verdeeldheid onder de bewoners. De activiteitencommissie gaf geen gehoor aan het verzoek van een aantal mensen om de markt niet door te laten gaan. ,,Wij willen er graag voor de mensen zijn die het wél leuk vinden”, vertelde Hitzert. ,,Als je 80-plusser bent, zoals een groot deel van de bewoners hier, heb je vaak minder mogelijkheden om ergens naartoe te gaan. Als ik die leeftijd mag bereiken, hoop ik dat er ook iets voor mij georganiseerd wordt.”

Zaltbommel e.o.