Volledig scherm
Repetitie met op de voorgrond tenor Erik Bomers. © KZM-Belcanto

De Messiah klinkt in
Sint Martinuskerk Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Meer dan 300 bezoekers verwacht gemengd koor KZM Belcanto zaterdag  18 november in de Sint Martinuskerk in Zaltbommel. Daar staat  een uitvoering van de Messiah van Händel op het programma. 

Met het bekende Hallelujah zingen leerlingen van het Cambium College mee en ook in het orkest zijn jonge muzikanten vertegenwoordigd, namelijk drie leerlingen van Muziekschool Zaltbommel. En zo slaagt Belcanto er, net als voorgaande jaren, opnieuw in om jong talent bij  een grote productie te betrekken. 

Jonge mensen

De  leiding van de uitvoering is in handen van dirigent Corné Mooibroek . Naast Belcanto, de Cambiumleerlingen en het Zaltbommels Begeleidingsorkest  heeft hij ook sopraan Elma van den Dool, alt Liesbeth van der Loop, tenor Erik Bomers en bas Palle Furg Jørgenson onder zijn hoede. 

Belcanto heeft een indrukwekkende staat van dienst. De afgelopen jaren werden in de Bommelerwaard geslaagde uitvoeringen gegeven van bijvoorbeeld de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Requiem van Mozart, The Armed Man van Karl Jenkins en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. 

De Messiah van aanstaande zaterdag begin om 20.00 in de kerk aan de Oliestraat. Kaarten zijn te koop bij Primera in Kerkdriel en bij Salt Organic in Zaltbommel. Ook zijn ze via de website van Belcanto te bestellen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zaltbommel e.o.