Volledig scherm
De herbouwde vestiging van Blokker in Zaltbommel. © Annemiek Steenbekkers

De tip uit ervaring: open snel een noodwinkel in Kerkdriel

ZALTBOMMEL - Bij de familie Van Kooten - van de Bommelse Blokker - weten ze als geen ander wat er op je af komt als je winkel uitbrandt en je opnieuw kunt beginnen.

„Jeetjemineetje”, dacht Bob van Kooten toen hij hoorde van de inbraak met geweld en brand bij The Read Shop in Kerkdriel. „Zoiets roept meteen weer allerlei herinneringen op.”
Eind november 2010 gaat het mis in de sauna van sportschool Fitline, gevestigd boven de Bommelse Blokker en modewinkel Vögele. Er ontstaat een enorme brand die ook beide winkels raakt. „Het is zó anders als het je zelf overkomt”, stelt Van Kooten wiens zoon Wino en diens echtgenote Audrey alweer jaren de Blokkervestiging in Zaltbommel runnen.

Tijdelijke winkels
Dé tip van Van Kooten senior aan de familie Kollenburg van The Read Shop: probeer snel een noodwinkel op te tuigen. „Dat stellen de mensen erg op prijs. De mogelijkheden moeten er natuurlijk zijn, maar bij ons is dat toen heel snel gegaan.”
Zowel Blokker als Vögele kon terecht in tijdelijke winkels op het parkeerterrein naast de Albert Heijn.
Het is het verhaal van de saamhorigheid die op dit soort dagen boven komt drijven en dat de Maasdrielse burgemeester Henny van Kooten zo raakt. „Dat ís ook heel apart”, stelt Bob van Kooten. „Je wilt niet weten wat er op zo’n moment op gang komt. Ik hoop dat het ook in Kerkdriel weer snel begint te rollen. Ik wens de mensen daar ongelofelijk veel sterkte toe.”

Zaltbommel e.o.