Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe sorteercentrum van pakketbezorger DHL in Zaltbommel, dat nu in aanbouw is. © DHL

Distributiereuzen Zaltbommel hebben 600 man personeel nodig

ZALTBOMMEL - In de in aanbouw zijnde distributiecentra van DHL en Mainfreight in Zaltbommel komen op termijn 600 mensen te werken.  Werkzaak Rivierenland is al op bezoek geweest. 

In Zaltbommel verrijzen op dit moment twee enorme bedrijfsgebouwen: voor DHL en voor Mainfreight. Deze grote distributiecentra hebben veel personeel nodig. Goed voor de werkgelegenheid dus. Maar er zijn ook zorgen. De fractie van de SP stelde er onlangs schriftelijke vragen over. 

In de beantwoording laat het college van burgemeester en wethouders weten dat beide nieuwkomers inderdaad veel personeel nodig hebben. Mainfreight heeft werk voor 250 mensen en DHL zelfs voor 350. ,,Maar", zo zegt het college, ,,de bedrijven gaan in fases opstarten, wat wil zeggen dat die mensen niet meteen allemaal nodig zijn." De SP wil graag weten of hierover contact is geweest met Werkzaak Rivierenland, het regionale centrum voor werk en inkomen. Het college bevestigt dat dit het geval is. ,,Werkzaak heeft een bezoek gebracht aan DHL en voert ook gesprekken met Mainfreight."

Lokale mensen

Volgens het college zoeken beide bedrijven in eerste instantie lokale mensen voor langere tijd. Maar sluit niet uit dat DHL en Mainfreight ook met arbeidsmigranten gaan werken. ,,Dat is mogelijk, maar niet de intentie. De bedrijven geven aan dat het financieel niet uitmaakt, omdat voor alle medewerkers dezelfde cao geldt. Maar indien hier arbeidsmigranten komen te werken, bepalen de bedrijven zelf hoe ze worden ingehuurd. En huisvesting moet plaatsvinden in overeenstemming met het beleid van de gemeente."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Brabant? Schrijf je hier gratis in!