Volledig scherm
De ijsvogel voelt zich thuis in de Boezem van Brakel. © Harry Kolman

Duimen dat de ijsvogel opduikt tijdens excursie in Boezem van Brakel

BRAKEL - 'Een verborgen pareltje in de Bommelerwaard' zegt de Natuurwacht Bommelerwaard over de Boezem van Brakel. Op zondag 15 juli neemt de Natuurwacht het voortouw bij een excursie die om 10.00 uur begint bij het Dunea pompstation aan de Munnikenlandse Waalkade.

Het Natura 2000-gebied De Boezem van Brakel schurkt tegen Munnikenland aan. De Boezem is ontstaan als waterbergingsgebied. Dat verklaart waarom het nu nog een nat gebied waar volgens de Natuurwacht veel vogels zich thuis voelen: ,,Waaronder de prachtige ijsvogel, de purperreiger en de bruine kiekendief.'' 

Naast fauna kent de Boezem volgens de Natuurwacht ook bijzondere flora en een rijke cultuurhistorie. ,,De kronkelende dijk is het gevolg van vele dijkdoorbraken en de batterij van Brakel is een echte blikvanger. '' 

De excursie van zondag 15 juli duurt twee uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Als tip voor de deelnemers zegt de Natuurwacht dat het raadzaam is om een verrekijker mee te nemen.

  1. Tot 100 miljoen euro schade door Chickfriend van Nederhemertse bestuurder, crisis niet voorbij

    Tot 100 miljoen euro schade door Chick­friend van Nederhe­mert­se bestuurder, crisis niet voorbij

    NEDERHEMERT - Eierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Een jaar geleden bleek dat het bedrijf Chickfriend, van bestuurder Mathijs IJ. uit Nederhemert, in stallen het verboden bestrijdingsmiddel fipronil had gebruikt tegen bloedluis bij kippen.

Zaltbommel e.o.