Volledig scherm
De man had onder meer cobra's, mortieren en nitraten in huis. © Politie Nederland

Duo uit Aalst aangehouden voor websites illegaal vuurwerk en wapenbezit

AALST - De politie heeft dinsdagochtend een 25-jarige man en diens 23-jarige vriendin uit Aalst aangehouden. De twee worden ervan verdacht websites te runnen waarop anderen illegaal vuurwerk te koop konden aanbieden, zo meldt de politie.

De politie heeft de websites direct op zwart gezet. Bij een doorzoeking van het huis van het stel werden bovendien twee vuurwapens gevonden en illegaal vuurwerk. Die materialen zijn in beslag genomen.

Website
De arrestatie was als gevolg van een langlopend onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket in Rotterdam. Dat onderzoek begon eind juni en richtte zich op illegale vuurwerkhandel via internet. De man die aangehouden had ook een selectie aan illegaal vuurwerk te koop staan via de websites.

Dinsdagochtend viel een aanhoudingsteam vanuit Rotterdam het huis van de twee in Aalst (gemeente Zaltbommel) binnen. Beiden werden aangehouden. Ze blijken ook allebei bekend te zijn bij de politie vanwege eerdere illegale vuurwerkhandel. De websites zijn niet alleen offline gehaald, maar ook in beslag genomen door de politie. Bezoekers die de sites nu openen, krijgen de melding dat de site in handen is van de politie.

Cobra's en mortieren
Eerder in het onderzoek werden al vier andere handelaren verhoord. Bij twee van hen werd in totaal 1.200 kilo aan vuurwerk gevonden. In Aalst werden in de woning van de 25-jarige man drie cobra's, meerdere mortieren en nitraten gevonden. Dat en de twee gevonden vuurwapens zijn meegenomen voor onderzoek.

Volledig scherm
De politie trof twee vuurwapens aan in de woning in Aalst. © Politie Nederland
Volledig scherm
Eén van de vuurwapens die bij de inval in Aalst werden gevonden. © Politie Nederland
Volledig scherm
De website waarop het vuurwerk werd aangeboden, is door de politie in beslag genomen. © Politie Nederland

Zaltbommel e.o.